McAfee megérkezett Miamiba

2012.12.12. 23:38 Módosítva: 2012.12.13. 06:48

Megérkezett Miamiba helyi idő szerint szerdán John McAfee, a világhírű vírusirtó szoftverfejlesztő cég tulajdonosa, akit előzőleg kiutasították Guatemalából, a vele szomszédos Belizében pedig egy gyilkossággal összefüggésben akarták kihallgatni.

Megérkezése után McAfee a reptér biztonsági embereinek kíséretében szállt le a gépről. A légi kikötő szóvivője korábban közölte, hogy a vámkezelés után McAfeet átadják a szövetségi hatóságoknak.

A világhírű szoftverfejlesztő cég tulajdonosa azután repült Floridába, hogy szerdán kiutasították Guatemalából. McAfee maga is beszámolt a Twitteren kiutasításáról.

Az amerikai milliomost a latin-amerikai országban őrizetbe vették, miután illegálisan lépte át a határt, amikor elmenekült Belizéből, ahol a rendőrség egy gyilkosság ügyében akarja kihallgatni. McAfee attól tart, hogy amerikai szomszédja megölését az ő nyakába akarják varrni, és tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

Guatemalában politikai menedéket kért, amit azonban elutasítottak a hatóságok. Ugyanakkor kiutasításáig ideiglenesen menekültstátust kapott az országban, amivel elkerülhette, hogy kiadják Belizének.