Emma
-2 °C
6 °C

Részegen vezetett, de Amerikát kirántaná a szakadékból

2012.12.24. 08:21

Pénzbüntetéssel megúszhatja az ittas vezetést Michael Crapo. Az idahói republikánus szenátort az amerikai főváros, Washington mellett, a virginiai Alexandriában tartóztatták fel a rendőrök, mert áthajtott egy piros lámpán.

Több véralkoholtesztet is végeztek rajta, és mindegyiken meg is bukott, így őrizetbe vették. Letartóztatása után, óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

"Mélységesen sajnálom azt, ami történt. Hibát követtem el, amiért bocsánatot kérek a családomtól és a választóimtól" - kért bocsánatot a történtekért Crapo.

Az idahói republikánus amúgy aktuálisan az egyik legfontosabb politikai szereplő az Egyesült Államoknak. Ő is tagja a Nyolcak Bandájának nevezett kétpárti szenátorcsoportnak, amelyben négy-négy demokrata és republikánus próbál megállapodásra jutni, hogy így elkerülhető legyen a pénzügyi szakadék.

Megállapodás híján ugyanis január 1-től életbe lépnek a szigorú megszorítások, amelyek akár meg is béníthatják a szövetségi állam működését. Minderről bővebben itt olvashat.