Neves görög újságírók lakásainál robbantottak

2013.01.11. 11:36

Öt neves görög újságíró lakásánál követtek el robbantásos merényletet ismeretlen tettesek péntek hajnalban, közölte a görög rendőrség. A spanyol EFE hírügynökségnek nyilatkozó rendőrségi források szerint kisebb propángázpalackot tartalmazó, házi készítésű robbanószerkezetet használtak. A jelek szerint összehangolt akciókról volt szó. Senki nem sérült meg, és komoly anyagi károk sem keletkeztek.

A merénylők célkeresztjébe Andonisz Liarosz, a Mega magántelevízió munkatársa (a baloldali Pánhellén Szocialista Mozgalom - PASZOK volt képviselőjelötje), Andonisz Szkilakosz, az AMNA közszolgálati hírügynökség újságírója, Hrisztosz Konsztasz, az Alter televízió volt munkatársa, Petrosz Karsziotisz, az Alpha televízió reggeli műsorvezetője, és Jorgosz Ikonomeasz, a Mega televízió műsorvezetője került.

Ikonomeasz pénteki műsorában azt mondta: aggódik amiatt, hogy manapság bizonyos erők azt hiszik, meg lehet változtatni a világot ilyen módszerekkel. Szimosz Kedikoglu görög kormányszóvivő szerint a merénylőknek az a céljuk, hogy ilyen támadásokkal félemlítsék meg a tájékoztatási eszközök világát, amely a demokrácia létfontosságú közege. A szóvivő a legfőbb ellenzéki pártot, a Radikális Baloldali Szövetséget (Sziriza) vádolta azzal, hogy szítja az erőszakot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport