Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Davosban balhéztak a femenes lányok

2013.01.26. 14:13 Módosítva: 2013.01.26. 14:29

A Femen ukrán nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái a 43. Világgazdasági Fórumnak otthont adó kongresszusi központ bejárata előtt tüntettek a svájci Davosban 2013. január 26-án. A davosi találkozó idén január 23-27-ig tart.

A fiatal ukrán nők a mínusz 6 fokos hidegben félmeztelenül másztak fel a tanácskozásnak helyet adó kongresszusi központ kerítésére. Felsőtestükön "SOS Davos" volt olvasható, kezükben pedig rózsaszínű füstöt kibocsátó fáklyákat tartottak. A jelszóval a világon szegénységben élő nők millióinak sorsára akarták felhívni a figyelmet.

A feministák akciója gyorsan véget ért, a graubündeni kanton rendőrsége gyorsan intézkedett, és a legközelebbi őrszobára szállította a sikoltozó, rúgkapáló nőket. Személyi adataik felvétele után szabadon távozhattak - közölte Thomas Hobi rendőrségi szóvivő.

Pénteken a Greenpeace huszonöt aktivistája szállta meg a Shell egyik benzintöltő állomását Davosban, hogy tiltakozzék a holland-angol kőolajipari óriásvállalat arktiszi fúrási tervei ellen. Akkor a Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Svájcból és Dél-Afrikából érkezett környezetvédők hozzáláncolták magukat a benzinkutakhoz, és három tonna jeget szórtak szét a töltőállomás területén.