Reagált a stimulálásra Ariel Saron agya

2013.01.27. 22:06

Jelentős agyi tevékenységet észleltek egy MRI-vizsgálat alatt a hét éve kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfőnél – közölték vasárnap izraeli idegspecialisták.

A beér-sevai Ben Gurion Egyetem közleményben tudatta, hogy idegspecialista orvoscsoportja és a Szoroka Kórház képalkotó diagnosztika osztályának vezetője, valamint a Los Angeles-i Egyetem idegspecialistája, Martin Monti kétórás vizsgálatot végzett a volt kormányfőn, aki továbbra is mély kómában van.

Az orvoscsoport a családjáról készült képeket mutatott Saronnak, és felvételről lejátszották neki a fia hangját, továbbá érintéses stimulációt alkalmaztak, miközben speciális agyi képalkotó diagnosztikai vizsgálatnak vetették alá. Az egyetem szerint „jelentős agyi tevékenységet” észleltek a páciensnél.

A 84 éves Ariel Saront, aki egy agyvérzés miatt 2006. január 4-én esett kómába, csütörtökön szállították át a tel-avivi Tel-Hasomer kórházból a Szorokába a mágneses rezonancia vizsgálatra. Fiai az életben tartása mellett döntöttek. Az izraeli jobboldal egykor emblematikus vezetőjénél eddig nem tapasztalták az ébredés semmilyen jelét.