Magyar fiatalokat támadtak meg a Vajdaságban

2013.02.10. 09:15

Péntekről szombatra virradóra újabb incidens történt Temerinben: ezúttal egy családi ház ablakát verték be, írja a Vajdaság Ma. “Február 9-én éjjeli fél kettő körül vandál támadás érte Z. I. temerini lakos családi házát. Mint a családtól megtudtuk, utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől a közelben lakó barátjuknál, az esti szórakozásból korábban visszatért Z.-ék fiánál kerestek menedéket" -  Közölte a Vajdasági Magyar Demokrata Párt helyi irodája.

"A támadók a bent tartózkodók magyar anyját szidva először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait. Egy tégladarab találta el az egyik magyar fiatalt is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést. A család feljelentést tett a rendőrségen, amely információink szerint eddig két nagykorú gyanúsítottat állított elő. Mindkettőről úgy hírlik, hogy régóta a bűnüldöző szervek látókörében vannak, a helyi közvélekedés szerint egyikük kifejezetten gyakori résztvevője verekedésbe torkolló provokációknak, konfliktusoknak”, áll a VMDP közleményében.

Az eset a Vajdaság Ma szerint nagy felháborodást váltott ki a temeriniek körében, annál is inkább, mert alig több mint egy évvel ezelőtt már történt hasonló támadás egy magyar családi ház ellen. A VMDP körzeti szervezete elítélte a támadást, melynek – szerintük – nyilvánvalóak az etnikai vonatkozásai.