Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 366,28 Ft
9 °C
23 °C

Lemondott a tunéziai miniszterelnök

MTI/Index
2013.02.19. 20:23

A  több mint két hete tartó, súlyos belpolitikai válság nyomán kedden bejelentette lemondását Hamadi Dzsebali tunéziai miniszterelnök.

Dzsebali televíziós nyilatkozatában azzal indokolta lépését, hogy kudarcot vallott egy új, párton kívüli szakértőkből álló kormány megalakítására tett kísérlete.

Tunéziában azután törtek felszínre ismét a nyugati stílusú plurális demokrácia hívei és az iszlamisták közötti ellentétek, hogy a hónap elején meggyilkolták Sokri Belaid baloldali ellenzéki vezetőt.

A február 6-i gyilkosságot tömegtüntetések követték, és a koalíciós kormány több tagja is lemondott.

Dzsebali csalódásnak nevezte lépését, de mint mondta, kénytelen volt teljesíteni a népnek tett ígéretét. „Az emberek kiábrándultak a politikusokból. Vissza kell állítanunk a bizalmat" – mondta a leköszönő miniszterelnök.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét