Öngyilkos lett az indiai diáklányt megerőszakoló buszsofőr

2013.03.11. 06:40

Öngyilkos lett börtönében az az indiai buszsofőr, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy 23 éves orvostanhallgató lány ellen tavaly decemberben elkövetett csoportos erőszakban. Ram Szingh ruháival felakasztotta magát a cellájában.

Az áldozatot, aki később belehalt sérüléseibe, Újdelhiben egy autóbuszon erőszakolta meg hat férfi, majd egy vasrúddal brutálisan összeverték, végül pedig kidobták a mozgó járműből. Vele volt vőlegénye is, akit szintén kilöktek a buszból. Az elkövetők egyike a gyanú szerint maga a buszsofőr volt.

A csoportos erőszak óriási felháborodást keltett Indiában: számos nagyvárosban sorozatos tiltakozó tömegmegmozdulásokat tartottak, követelve a nők fokozottabb védelmét és az erőszaktevők felakasztását.

A rendőrség valamennyi feltételezett elkövetőt – öt felnőtt férfit és egy fiatalkorút – elfogta, életfogytig tartó börtönnel vagy akár halálbüntetéssel is sújthatják őket. Ügyüket gyorsított eljárásban tárgyalják, a fiatalkorúét külön. A 35 éves sofőrön kívül annak öccse, a jármű takarítója, egy tornatanár és egy gyümölcsárus van a felnőtt vádlottak között.

Ram Szinghről szomszédjai azt mondták, hogy egy régebbi balesete miatt nem tudta rendesen mozgatni a karját, emellett részeges és agresszív típus volt. A megerőszakolt lány öccse az öngyilkosság hírére azzal reagált, hogy Szingh csak előre hozta azt, amit a bíróság amúgy is kiszabott volna rá: a halálos ítéletet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport