Tartálykocsival hajtott a rendőrségnek

2013.04.01. 11:00

Heten meghaltak, köztük több rendőr hétfő reggel az iraki Tikrítben, miután egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott tartálykocsival belerohant a rendőrség helyi központjába - közölte egy rendőrtiszt és a városi kórház egyik orvosa.

A merényletet még egyetlen szervezet sem vállalta magára, de szunnita lázadók, köztük az al-Kaida terrorhálózat iraki szárnyának tagjai rendszeresen intéznek támadást a többségi síita közösség és a biztonsági erők ellen, azt remélve, hogy így megingathatják a síita Núri al-Máliki kormányát.

A támadásnak 11 sebesültje is van, többségükben rendőrök. A Bagdadtól 160 kilométerrel északra fekvő Tikrít város Szaláheddín tartomány székhelye, amely az ország egyik legkevésbé biztonságos régiója. Az utóbbi időben - alig három héttel azelőtt, hogy választások lesznek az ország 18 tartománya közül 12-ben - a feszültség növekedése tapasztalható sok helyütt.

Tíz évvel a külföldi megszállás után az arab ország újabb politikai válságba süllyedt, amely Máliki kormányfőt állítja szembe a szunnita kisebbséggel. Azokban a tartományokban, ahol a szunniták többségben vannak, három hónapja tüntetnek hátrányosnak ítélt helyzetük miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport