Ágnes
-5 °C
2 °C

Magyar milliárdos holtteste került elő Thaiföldön

2013.04.21. 23:02
A thaiföldi rendőrség egy gyilkossággal gyanúsított, 38 éves magyar férfi villájának pincéje alatt egy csontvázat talált vasárnap, amely feltehetőleg egy magyar milliárdosé.

Phuket város börtönében tartják fogva azt a 38 éves férfit, akinek a hatóságok szerint Móse David néven izraeli, N. Gáborként pedig magyar útlevele is van. A férfit azzal gyanúsítják, hogy tavaly megölte magyar üzlettársát, R. Pétert, akinek holttestét november végén találták meg egy gumifaültetvényen.

A rendőrség a nyomozás során kihallgatta Móse David thaiföldi feleségét is, és ennek alapján fogtak gyanút, hogy a férj gyilkolhatta meg Cs. Lászlót is. A férfi 2011. február 15-én érkezett Bangkokba, két nappal később Szamuj szigetére utazott, majd eltűnt. Cs. László eltűnését barátnője jelentette 2011. február 23-án. A Cs. László ügyében indított nyomozás során kiderült, hogy eltűnése után még használták a bankkártyáját, bútort vettek a segítségével.

Móse David három villája közül az egyikben most is ott van a vásárolt bútor. Ezenkívül a thaiföldi rendőrség a Szamuj szigetén található villa pincéjében, a betonfödém alatt rábukkant a csontvázra, amelyről feltételezik, hogy Cs. Lászlóé. Az emberi maradványokat a magyar rendőrség és egy magánnyomozó segítségével vasárnap exhumálták. Thaiföldön tartózkodik Cs. László anyja, akinek segítségével hamarosan elvégzik a DNS-minták összevetését.

A thaiföldi ügyészség a vizsgálatok után emelhet vádat N. Gábor ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!