Nem megkarcolt kocsija, hanem a kiszolgálás miatt gyilkolt az orosz

2013.04.23. 18:03

Már a moszkvai belügyi alakulatok különleges egységei is keresik azt a férfit, aki hétfőn hat embert lőtt le bosszúból. A szomszédos Kurszki és Voronyezsi területekről érkezett segítséggel együtt így már 2000 rendőr keresi a 32 éves Szergej Pomazunt. Egy állami rádió szerint Pomazun azt akarta megtorolni a gyilkolással, hogy a vadászboltban – büntetett előélete miatt – nem adtak el neki lőszert.

A fegyveres belügyesek házról házra járnak Belgorod városában. A nyomravezetőnek 3 millió rubelt (20 millió forintot) ígértek. A helyi televízió szerint ugyanakkor a gyilkos már a szomszédos ukrajnai Harkiv megyébe szökött. Ezt az ukrán belügyminisztérium cáfolta, a határon most fokozottan ellenőriznek.

A Vesztyi FM szerint a gyilkos korábban egy atomrakétákat őrző különleges katonai egységben szolgált. Katonatársai akkor nem vettek észre rajta semmilyen különleges viselkedést, a gyanúsított anyja viszont azt mondta, az utóbbi időben többször ki kellett hívnia a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát. Az apa szerint Pomazun megverte őt és anyját is.

A Rosszija 24 állami hírtelevízió beszámolója szerint Belgorod központjában egyre többen gyűlnek össze a hat ember halálának helyszínén, ahol fekete márványtábla körül gyújtanak mécseseket.  A megszólaltatott helyiek közül többen halálra ítélnék Pomazunt.

Hétfőn a délnyugat-oroszországi Belgorod város központjában Szergej Pomazun fegyverrel lövöldözni kezdett. Előbb egy vadászbolt alkalmazottait lőtte le, majd az utcán még három embert, közöttük egy 14 és egy 16 éves lányt. Mindannyian meghaltak. A régióban kétnapos gyászt rendeltek el. Az esettel kapcsolatban korábban olyan hírek jelentek meg, hogy a férfi megkarcolt BMW X5-öse miatt kezdett gyilkolni a félautomata kalasnyikovval.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport