Cecília
4 °C
6 °C

Ingyenes a parkolás Bostonban

2013.04.24. 21:46

Boston kezd magához térni a három ember halálát és 264 sebesülést követelő merényletek után. Ez történt szerdán:

  • A nem bonyolult robbanószerkezetet távirányítóval, a robbantás helyszínétől néhány sarokra hozták működésbe a feltételezett elkövető Carnajev testvérek.
  • Saxby Chambliss szenátor szerint az oroszok 2011 márciusában és novemberében is figyelmeztetést küldtek Washingtonba: az idősebb testvért, Tamerlan Carnajevet találták gyanúsnak.
  • Amerikai ügynökök Dagesztánban faggatják a Carnajev-testvérek szüleit. A szülők továbbra is azt állítják, hogy fiaiknak nem lehet közük a merényletekhez. A család ugyanakkor nem tart igényt arra, hogy odahaza temessék el az idősebb testvért.
  • Boston 1993 óta hivatalban lévő polgármestere, Menino a merényletek után csak most megnyitott Boylston Streeten és a Back Bayen ingyenessé teszi a parkolást. A rendelettel az a célja, hogy segítsen a környék üzleteinek, amelyek kilenc napig tartottak zárva.
  • Szerdán temették el Sean A. Colliert, a lelőtt rendőrt. A temetésre érkező kollégáit Rest In Peace (Nyugodj békében) feliratú buszok szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?