Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb kislányt erőszakoltak meg Indiában

2013.04.30. 12:55

Meghalt egy négyéves kislány Indiában két héttel azután, hogy nemi erőszakot követtek el ellene – derült ki kedden kórházi forrásból. Az eset újfent rávilágít az ázsiai országban élő nők kiszolgáltatott helyzetére.

A Press Trust of India hírügynökség értesülése szerint a kislányra április 18-án eszméletlen állapotban egy farmon találtak rá a szülei egy nappal azután, hogy egy 35 éves férfi megerőszakolta a Madzsa Prades állambeli Ganszúr településen. A tájékoztatásból kiderült az is, hogy az esettel összefüggésben a rendőrség őrizetbe vett egy gyanúsítottat az északkelet-indiai Bihar államban. A kislányt április 20-án átszállították a Maharastra állambeli Nagpúr kórházába, de ott sem tudtak rajta segíteni.

Néhány nappal korábban, április 15-én Újdelhiben elraboltak, megerőszakoltak, megkínoztak, majd két napig fogva tartottak egy ötéves lányt. Az eset azért is keltett nagy felháborodást, mert a hatóságok nem reagáltak a szülők bejelentésére lányuk eltűnéséről.

Indiában tömegek vonultak utcára a nőkkel szembeni agresszió elleni tiltakozásul azután, hogy decemberben a fővárosban meghalt egy 23 éves diáklány, akit előzőleg csoportosan bántalmaztak és megerőszakoltak . A közvélemény nyomására a kormány nemrég elfogadott egy törvényt, amely szigorúbb büntetés kiszabását irányozza elő a nemi erőszakot elkövetőkre.