Harry herceg megmentett egy meleg katonát

2013.06.10. 14:13

Megmentette az agyonveréstől egy nyíltan meleg katonatársát Harry herceg. A fiatal fiút egy rivális ezred hat tagja fenyegette meg azzal, hogy péppé veri, de az ijedt őrvezető Harry herceghez fordult segítségért, aki feldühödött és rendre utasította a homofób katonákat – írta a Daily Mail, a megmentett katona, James Wharton napokban megjelent könyvére hivatkozva.

Wharton, aki Harry herceg egyik tanklövészeként szolgált, azért került bajba, mert összeszűrte a levet a csapatával együtt gyakorlatozó gyalogosok egyik tagjával. A lövész el is dicsekedett a hódításával, azonban a gyalogosok azt hitték, csak be akarja mocskolni társuk hírnevét, ezért halálosan megfenyegették.

Wharton ekkor könnyek között Harryhez szaladt, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolt és többször beszélgettek szexuális témákról is. „Azt hiszem a gyalogosok meg fognak ölni” – mondta Wharton a hercegnek, és elmesélte neki, mi történt. Harry, aki akkoriban szakaszparancsnokként szolgált, erre feldühödött, és kijelentette, hogy megy, és „most és mindenkorra lerendezi ezt a szart”.

A herceg kemény hangon közölte a fenyegetőző gyalogosokkal, hogy súlyos következményei lesznek, ha továbbra sem hagyják békén Whartont. „Nem fogta vissza magát, az biztos” – írta könyvében az őrvezető. Harry egy felettesének is jelentette a dolgot, hogy az ügy biztosan ne fajulhasson a tettlegességig.

Wharton és Harry sokat dolgoztak együtt, és az őrvezető szerint mély baráti kapcsolatot ápoltak egymással, és sokszor beszéltek szexuális témákról is. A herceg még arról is faggatta Whartont, lehetne-e ő és testvére, William igazi meleg ikon, mert a sajtósuk egyszer azt mondta, egyes körökben annak tartják őket.

A megfenyegetett őrvezető, akit korábban egyébként már megvertek a bajtársai a szexuális irányultsága miatt, tavaly kilépett a hadseregből és könyvet írt tapasztalatairól. „Mindig hálás leszek Harrynek és sosem felejtem el, ami történt. Amíg ő nem lépett közbe, addig folyamatosan fenyegetett az agyonverés veszélye” – hálálkodott Wharton.

Példaértékűnek tartja a hadsereget

A katona korábban egy (angol nyelvű) iskolai kampányvideóban beszélt homoszexualitása felvállalásáról. Wharton a videóban azt mondta, hogy miután bevallotta társainak szexuális irányultságát, sokkal jobban tudott teljesíteni az iraki szolgálata alatt. Wharton szerint „ha a hadsereg fel tud lépni a homofóbia ellen, akkor te is megteheted”.

Kampányvideó a meleg katonákért