Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kutyahúsfesztivált szerveznek Kínában

2013.06.20. 22:02 Módosítva: 2013-06-20 22:18:01

Az óriási közfelháborodás és az állatvédők tiltakozása ellenére megtartják a pénteken kezdődő kutyahús fesztivált Kínában - írja a Huffington Post. A Julin városában élők a nyári napfordulót ünneplik a fesztivállal, amelyen a város kutyahúsfogyasztó hagyományait méltatják, egyebek mellett azzal, hogy rengeteg kutyából készült ételt esznek.

Az állatvédők szerint évente 10 ezer kutyát mészárolnak le a fesztivál ideje alatt, közülök sokat élve nyúznak meg és sütnek meg. Az aktivisták által közzétett képeken tucatnyi húskampóra akasztott, vagy az utak mellett felhalmazott döglött kutya látszik.  Kínában a kutyahúst tápanyagdús téli eleségként tartják számon, az orvosok pedig impotenciát és keringési zavarokat kezelnek vele.

Az aktivisták sokszor, sok fórumon próbálták meg betiltatni a fesztivált, még a brit és az amerikai hatóságokat is megkérték, vessenek véget ennek a barbarizmusnak. A mozgalomnak azonban nem sikerült összegyűjteni 100 ezer aláírást ami ahhoz kellett volna, hogy az Obama kormány tegyen valamit az ügyben.