Kutyahúsfesztivált szerveznek Kínában

2013.06.20. 22:02 Módosítva: 2013.06.20. 22:18

Az óriási közfelháborodás és az állatvédők tiltakozása ellenére megtartják a pénteken kezdődő kutyahús fesztivált Kínában - írja a Huffington Post. A Julin városában élők a nyári napfordulót ünneplik a fesztivállal, amelyen a város kutyahúsfogyasztó hagyományait méltatják, egyebek mellett azzal, hogy rengeteg kutyából készült ételt esznek.

Az állatvédők szerint évente 10 ezer kutyát mészárolnak le a fesztivál ideje alatt, közülök sokat élve nyúznak meg és sütnek meg. Az aktivisták által közzétett képeken tucatnyi húskampóra akasztott, vagy az utak mellett felhalmazott döglött kutya látszik.  Kínában a kutyahúst tápanyagdús téli eleségként tartják számon, az orvosok pedig impotenciát és keringési zavarokat kezelnek vele.

Az aktivisták sokszor, sok fórumon próbálták meg betiltatni a fesztivált, még a brit és az amerikai hatóságokat is megkérték, vessenek véget ennek a barbarizmusnak. A mozgalomnak azonban nem sikerült összegyűjteni 100 ezer aláírást ami ahhoz kellett volna, hogy az Obama kormány tegyen valamit az ügyben.  • Hírek
  • Bankszámla