Egy piac közepén robbantottak

2013.06.30. 14:37

Autóba rejtett pokolgép robbant vasárnap a pakisztáni Pesavar városának peremén, amikor éppen egy félkatonai alakulat haladt arra. A rendőrség közlése szerint legkevesebb 16 ember meghalt, 42 megsebesült. Feltehetően az összes halott civil lakos volt. A robbanás megrongálta a katonai-rendőri konvoj egyik kocsiját. Egyelőre nem világos, hogy öngyilkos merényletről van-e szó, vagy távirányítással hozták működésbe a pokolgépet.

A civil halottak magas számát az magyarázza, hogy a gyilkos szerkezetet egy piac kellős közepén működtették. A televíziós beszámolók szerint számos gépkocsi és üzlet is megrongálódott. A merénylet elkövetését senki sem vállalta, de a gyanú rögtön a pakisztáni tálibokra terelődött, akik gyakran követnek el ilyen merényleteket katonai-rendőri egységek ellen.

Pesavar közel fekszik a félautonóm törzsi területekhez, amelyek az Afganisztánnal közös határ mentén, szinte járhatatlan hegyvidéken húzódnak, a tálibok, s más szélsőségesek búvóhelyeként szolgálnak. A merénylet időben egybeesett David Cameron brit miniszterelnök pakisztáni látogatásával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport