Francia buszbaleset: 2 halott, 30 sebesült

2013.08.11. 11:13

Ketten meghaltak, harmincan megsebesültek egy buszbalesetben; a baleset vasárnap kora hajnalban történt, Franciaország déli részén. A jármű 44 utast szállított Marseille és a spanyolországi Murcia között. A legfrissebb értesülések szerint a spanyol sofőr az A-9-es autópályán elvesztette az uralmát a busz fölött az Aude megyei Fitounál; a jármű az oldalára fordult, és az öt méter magas töltésről az árokba borult.

A helyszínre 150 fős mentőalakulat érkezett. A mentésben négy helikopter és 20 mentőautó is közreműködött. Az egyik halott spanyol, a másik francia állampolgár volt. Legalább három sérült állapota súlyos. Tizenkét óra leforgása alatt ez volt a második súlyos közlekedési baleset a megyében: az előzőben öt fiatal halt meg.

David Charmatz, Narbonne város ügyésze szerint nehezen hihető a buszvezető beszámolója a történtekről, amely szerint egy utas meglökte a kormányt, hogy álljon meg. Ezt a szemtanúk beszámolói is cáfolják. Más beszámolók szerint a sofőr azt állította, hogy járműve előtt egy autós veszélyes manővert hajtott végre, és neki erre kellett reagálni az ütközés elkerülése érdekében. A sofőr rendőri őrizetét ideiglenesen felfüggesztették, mert sokkot kapott, és a hatóságok úgy ítélték, hogy nem alkalmas a rendőrségi kihallgatásra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport