Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Kim Dzsongun kivégeztette a volt barátnőjét

2013.08.29. 10:37 Módosítva: 2013.08.29. 12:35

Kim Dzsongun volt barátnője is azok között az észak-koreai előadók között volt, akiket augusztus 20-án fejbe lőttek. A hivatalos verzió szerint Hjon Szongvol pornót forgatott magáról, és bibliákat rejtegetett.

Az Unhusu klasszikus zenekart, amelyben Szongvol volt az egyik énekes, feloszlatták, és kivégeztek több másik tagot, köztük a 2005-ben Magyarországon kitüntetett karvezetőt is. A kivégzést végignézették a halálraítéltek családjaival is, akiket ezután munkatáborba küldtek, mert Észak-Koreában a családtagokat automatikusan bűntársként kezeli a törvény.

Szongvolnak popkarrierje is volt: a Kitűnő Lószerű Hölgy című számot a Pocshonbo Elektronikus Együttessel készítette, és arról szól, milyen jó dolog sztahanovista dolgozónak lenni egy textilgyárban. A Pocshonobo Észak-Korea legnépszerűbb popbandája, de érdemes róluk tudni, hogy 1983-ban Kim Dzsongil közvetlen parancsára alakultak, és korábban Szeretem Phenjant és A Párt katonái vagyunk címmel is voltak számaik.

Excellent Horse-Like Lady - Hyon Song-wol

A most harmincéves Dzsongun és Szongvol több mint tíz éve ismerkedtek meg, de az az öreg diktátor akkor megtiltotta, hogy együtt legyenek. Szongvol végül egy katonához ment feleségül, de a Csoszun Ilbó című dél-koreai lap szerint mindenki arról pletykál, hogy Dzsongun szeretője maradt. Közben Dzsongun feleségül vett egy másik nőt, ugyanabból a zenekarból. Nem tudni, az új feleségnek volt-e köze az ítélethez.