Klaudia
-4 °C
2 °C

Ezért a videóért végezhették ki Kim Dzsongun volt barátnőjét

2013.09.05. 21:43

Kínai internetezők meg vannak győződve arról, hogy egy videomegosztóra a napokban kikerült videón Kim Dzsongun volt barátnője látható, amint tornadresszben táncol. Állítólag ez az a „szexvideó”, amire hivatkozva végül az észak-koreai vezető kivégeztette a nőt augusztus 20-án – írja a dailydot.com. A hivatalos verzió szerint a nő, Hjon Szongvol pornót forgatott magáról, és bibliákat rejtegetett.

A most megjelent videót erős túlzás lenne szexvideónak nevezni: három lány tornaruhában táncol Elvis Presley egyik számára. A videó szeptember negyedikén, csütürtökön került fel a videomegosztóra, és azóta közel hétszázezren látták. A legtöbb kínai oldal azonnal átvette a videót, de ahogy a kivégzések valódi történetét, úgy ezt is szinte lehetetlen leellenőrizni. Sokan azt gondolják, hogy az egész történet csak kitaláció, és a célja a félelemkeltés: „Egész Észak-Korea ezekre a mítoszokra és legendákra épül... Nagy mesemondó kultúra az övéké".

A most harmincéves Dzsongun és Szongvol több mint tíz éve ismerkedtek meg, de az az öreg diktátor akkor megtiltotta, hogy együtt legyenek. Szongvol végül egy katonához ment feleségül, de a Csoszun Ilbó című dél-koreai lap szerint mindenki arról pletykál, hogy Dzsongun szeretője maradt. Közben Dzsongun feleségül vett egy másik nőt, ugyanabból a zenekarból. Nem tudni, az új feleségnek volt-e köze az ítélethez.

Szongvolnak popkarrierje is volt: a Kitűnő Lószerű Hölgy című számot a Pocshonbo Elektronikus Együttessel készítette, és arról szól, milyen jó dolog sztahanovista dolgozónak lenni egy textilgyárban. A Pocshonobo Észak-Korea legnépszerűbb popbandája, de érdemes róluk tudni, hogy 1983-ban Kim Dzsongil közvetlen parancsára alakultak, és korábban Szeretem Phenjant és A Párt katonái vagyunk címmel is voltak számaik.