Két embert lelőttek egy amerikai iskolában

2013.10.21. 19:09

Egy tanárt lelőtt és másik két diákot megsebesített egy támadó az USA-ban. A nevadai Renóban a Sparks Middle Schoolban hétfőn az iskolai tanítás kezdetekor történt a tragédia. Két ember, köztük a támadó meghalt. Angela Rambo, a kórház szóvivője elmondta, hogy két sérültet kezelnek a kórházban, mindketten kiskorú fiúk és mindketten válságos állapotban vannak. Az egyik áldozat egy tanár, a támadó öngyilkos lett, egy diák volt, írja a Reuters.

150-200 rendőr van a környéken, a támadó „semlegesítése” után a helyszínen nyomokat rögzítenek. Az iskolát kiürítették, írja az RGJ.com.

Egy tizenhárom éves fiú arról számolt be, hogy egy másik lövöldözőt is látott, aki az egyik tanárát lőtte le. „A kosárpályán voltunk, amikor egy hangos pukkanást hallottunk, mindenki sikítozott. Egy tanár jött oda, hogy megnézze mi történt. A diák egy pisztolyt szegezett a tanárnak, aki mondta neki, hogy tegye le a fegyvert. A diák pedig rálőtt a tanárra, aki összeesett és mindenki elfutott." Ezután négy-öt további lövést is hallottak a rohanó diákok akik végül egy közeli épületbe menekültek.

Az egyik szemtanú szerint a lövöldöző fiú a támadás közben azt mondta, hogy „miért csináltok viccet belőlem, miért nevettek ki?” Ezután egy terembe futott mindenki, ahol a lányokat maguk mögé küldték a fiúk, hogy megvédjék őket. Az egyik ablakban feltűnt egy tanár, amikor a támadó észrevette, kétszer odalőtt. 

A hírek szerint a fiú a fegyvert a szüleitől szerezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport