Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Óvadékért elengedték a Greenpeace-aktivistákat

2013.11.19. 14:15

Óvadék ellenében szabadlábra helyezik a Greenpeace Oroszországban előzetes letartóztatásban lévő aktivistáit, írja az MTI.

Az orosz hatóságok két hónapja vették őrizetbe a nemzetközi környezetvédő szervezet harminc aktivistáját, amiért odaláncolták magukat az Északi-sarkkörön túli Pecsora-öböl egyik orosz olajfúró tornyához. A demonstrálókat először kalózkodással vádolták, majd a vádat huliganizmusra módosították. Az aktivistákat korábban kérésük ellenére sem akarták óvadékért szabadlábra helyezni, pedig többen tiltakoztak a murmanszki börtönben tapasztalt rossz fogvatartási körülmények miatt.

Az aktivisták helyzetét az is rontotta, hogy a holland zászló alatt közlekedő Artic Sunrise nevű hajójukon kábítószert találtak a kommandósok, akiket rájuk uszítottak. 

A szentpétervári bíróság elsőként a brazil Ana Paula Alminhan szabadon engedéséről döntött, egy másik kerületi bíróság pedig arról rendelkezett, hogy a Greenpeace oroszországi szervezetének sajtótitkárát, orvosát és egy orosz fotóst kiengedhetnek az előzetesből, amint leteszik értük az egyenként 2 millió rubel (14 millió forint) óvadékot.  • Vennék
  • Hírek