Elfoghatták a párizsi lövöldözőt

2013.11.20. 20:44

A francia rendőrség őrizetbe vett egy férfit, őt gyanúsítják a párizsi lövöldözéssel, írja a BBC. A francia hatóságok közlése szerint a férfi nagyon hasonlít arra, aki a térfigyelő kamera felvételén látható. 

Szerda este hatkor, Párizs nyugati részén fogták el, a Bois közelében, egy parkolóban. Egy álló autóban ült épp. Egyelőre nincs olyan állapotban, hogy ki lehessen hallgatni, valamilyen gyógyszer hatása alatt állhat. A francia médiában felröppent, hogy öngyilkosságot kísérelhetett meg, de ezt hivatalos forrás nem erősítette meg.

Az ügyészség szerda késő este megnevezte az elfogott férfit. Kiderült, hogy ismert figura: ő Abdelhakim Dekhar, akit 1998-ban bebörtönöztek egy elhíresült francia bűnügy kapcsán. Ez a híres ügy a Rey-Maupin eset volt, amely 1994 októberében történt. Autós üldözés és lövöldözés volt Párizsban. Akkor öt ember halt meg, köztük három rendőr. Dekhart négy év börtönre ítélték bűnrészesség miatt. Ő adta a gyilkos fegyvert.

DNS-t fognak vizsgálni

A lövöldözés hétfőn történt. A támadó rálőtt egy fotósra a Libération című napilap párizsi székházában, majd két órával később a La Défense üzleti negyedben lövöldözött. Ezután rövid időre túszul ejtette egy autó sofőrjét, hogy el tudjon menekülni a helyszínről.

Előző pénteken hasonló jelenet játszódott le egy TV-csatorna, a BFMTV práizsi székházában: a fegyveres megfenyegette a főszerkesztőt és egy másik újságírót, de nem adott le lövést. Miközben a puskából kiürítette a töltényeket, azt mondta: "legközelebb nem fogom eltéveszteni", majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség kedd reggel tette közzé a feltételezett elkövető fotóját, amit a párizsi metró egyik térfigyelő-kamerája készített hétfő délután. A képen jól látszik az arca.

A rendőrség több mint 700 telefonhívást kapott ezután, és több száz rendőr vett részt a hétfő óta tartó embervadászatban. A rendőrség korábban azt tanácsolta a párizsiaknak, ne mozduljanak ki az utcára amíg el nem kapják a fegyveres férfit.

A most elfogott gyanúsított férfitól DNS-mintát vettek, és össze fogják vetni azokkal, amiket a lövöldözés helyszínein rögzítettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport