Buszpályaudvar mellett robbantottak

2014.01.12. 11:15

Legalább kilenc ember meghalt és tizenhat megsebesült vasárnap reggel az iraki fővárosban egy autóba rejtett pokolgép robbanásában, írja az MTI helyi hatóságokra hivatkozva. Az elkövetők egy buszpályaudvar közelében robbantottak, a merénylet célpontjai újonc katonák voltak, akik éppen a sorozásról tartottak hazafelé.

Bár egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért, a támadás elkövetésének módja arra utal, hogy a háttérben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya állhat, amelynek tagjai gyakran hajtanak végre rajtaütéseket katonai vagy rendőri célpontok ellen.

Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint a tavalyi év során csaknem kilencezren, január első tizenkét napjában pedig több mint négyszázan vesztették életüket a közel-keleti országban erőszakcselekmények következtében.

Megfigyelők szerint az erőszak elharapódzásában szerepet játszik a szomszédos Szíriában folyó polgárháború, amely az iraki társadalmat is megosztja, s felerősítette a vallási ellentéteket a szunniták és a síiták között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport