Öt kamera is rögzítette a repülő zuhanását

2014.01.22. 18:36

Január elején egy rossz landolási manőverben lezuhant és felrobbant egy magánrepülő Amerikában.

LeAnn Rimes ott volt a reptéren, ki is twittelte
LeAnn Rimes ott volt a reptéren, ki is twittelte

Az eset a coloradói Aspen-Pitkin repülőtéren történt, ahol éppen több celeb is tartózkodott, rögtön el is kezdték kitwittelni magukból a sokkot. A többszörös Grammy-díjas country-pop énekesnő LeAnn Rimes megdöbbenését fejezte ki percekkel a tragédia után, a Harvardon oktató Correy Morris-Singer pedig fotót csatolt a kiégett gépről.

Két héttel a tragédia után a repülőtér nyilvánosságra hozta a reptéri infrakamerák felvételét, amelyen jól látható a tragédia:

Video from Aspen airport infrared cameras of Jan. 5, 2014 jet crash

Különösen a 2-es és az 5-ös kamera felvételén figyelhető meg jól, ahogy a gép a rosszul sikerült manőverben hirtelen távolodni kezd a futópályától, majd ugyanazzal a lendülettel visszazuhan rá, és rögtön lángra lobban.

A magángép pilótája nem élte túl a becsapódást, és két utasuk is benn égett volna, ám a repülőtéri személyzet egyik tagja villámgyorsan cselekedett. Az Aspen Times idézi a 27 éves Kirk Schoentalert, akinek már a becsapódás előtt, a leszállási manőver közben feltűnt, hogy valami nincs rendben. Schoentaler rögtön az egyik tűzoltóautóhoz rohant, és amikor látta becsapódást, engedélyt kért beavatkozásra, majd a géphez hajtott. Két perce volt, hogy eloltsa a tüzet. A szakértők szerint két perc alatt annyira felforrósodott volna a gép, hogy üzemanyagtartálya is berobbant volna. Schoentaler végül sikeresen eloltotta a tüzet, közben pedig megérkezett a helyszínre a mentőcsapat is, amely sikeresen kimentette a gép két utasát. Az utasok ugyan megsérültek, de égési sérülést nem szereztek.

„Valószínűleg az átlagembernek nem az lenne a természetes, hogy egy ilyen balesetet látva a gyorsan a helyszínre hajtson. A szíved ilyenkor nagyon kalapál, és nem tudsz tisztán gondolkodni. Hálás vagyok Istennek, hogy segített higgadtnak maradnom, így sikerült a legjobb döntéseket meghoznom.” – nyilatkozta Schoentaler, akit most hősként kezelnek a reptéren.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport