Így néz ki Timosenko a börtönévek után

2014.02.22. 18:04 Módosítva: 2014.02.22. 20:42
Szombat délután szabadult a harkovi börtönkórházból Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök. Timosenko repülőre ült és Kijevbe indult. Állítólag este fel fog szólalni a Majdanon. Már be is jelentette, hogy indulni akar az elnökválasztáson.

Julija Timosenko a 2009-es orosz-ukrán gázmegállapodás aláírásáért hivatali visszaélés vádjával ítélték hét év börtönre. 2011 augusztusában tartóztatták le, büntetését 2011 december végén kezdte letölteni a Harkiv melletti kacsanyivkai női börtönben, ahonnan 2012 tavaszán szállították börtönkórházba gerincpanaszai miatt. Pártja, az ellenzéki haza (Batykivscsina) párt tavaly augusztusban már bejelentette, hogy mindenképpen őt indítja a következő elnökválasztáson.

Timosenko a kórházat február 22-én hagyta el. Börtönévei alatt fotók nem igazán készültek róla, így eddig nem láthattuk, mennyire viselték meg a börtönévek. Itt vannak az első fotók, kattintson!

A volt miniszterelnök a repülőtérre menet ezt mondta:

Sok év után most fogom látni először az eget és napot, és a mai nappal Ukrajna is megláthatja az eget és a napot, mivel ma megdőlt a diktatúra. Ez nem a politikusoknak és nem is a diplomatáknak köszönhető, hanem az embereknek.

Timosenko szabadul a börtönből

>>>> És most kövesse percről percre közvetítésünk a szombati ukrán eseményekről!

Szóljon hozzá az Index Facebook oldalán!