Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kíváncsi Vilmos hercegre a maori király

2014.03.04. 10:13

Nem hajlandó Vilmos herceggel találkozni Tuheitia új-zélandi maori király. Azon sértődött meg, hogy nem elég hosszú találkozót terveztek be Cambridge hercegének napirendjébe a királyi pár új-zélandi látogatása alatt, melyre a kis herceget, Györgyöt is magukkal viszik.

A találkozó másfél órás lett volna, a hercegi pár jövő hónapban megy Új-Zélandra. John Key új-zélandi miniszterelnök szerint a visszautasítás nem jogos, mivel a 90 perces találkozó hosszabb volt minden más tervezett találkozónál.

Ha csak 90 percre jönnének, inkább ne is jöjjenek.

– mondta szűkszavúan a király.

A találkozóra az északi szigeten, a király Turangawaewae nevű hivatalos rezidenciáján került volna sor. Tuheitia Paki kamionsofőrből lett 2006-ban uralkodó, egyébként az első maori király, Potatau Te Wherowhero leszármazottja, aki 1858-ban lett több északi szigeti törzs vezetője. A király pozíciója formális, gyakran fogad diplomatákat és hivatalos látogatókat.