Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megvan az ember, akit nem öletett meg Kim Dzsongun

2014.03.07. 15:57

Mégsem tette el láb alól legújabb jobbkezét Kim Dzsongun – írja a Wall Street Journal Korea-blogja. Csve Rjong He hetek óta nem mutatkozott nyilvánosság előtt, ez találgatásokat indított el, sokan azt feltételezték, hogy Kim őt is kivégeztette.

A második pozíció ugyanis nem nyugdíjas állás: Csve Rjong He altábornagy Csang Szongthek, a korábbi második ember kivégzése után lett Kim jobbkeze. A mostani találgatásokat egy északi disszidensek által üzemeltetett rádió indította el, de az északi vezetés válaszul közölt az állami tévében egy felvételt, melyen együtt látható Kim Dzsongun és Csve Rjong He.

A felvételen a két vezető együtt tekint meg egy légierő-gyakorlatot:

Bár egyes elemzők szerint Csve rosszabbul néz ki a felvételen, mint korábban, de még így is jobban járt, mint azok, akiket Kim légelhárító ágyúval végeztetett ki. Csang Szongthek kivégzéséről itt olvashat bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?