Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötezerről 3 euróra csökkentették Slota büntetését

2014.03.19. 12:34

Enyhítette a Szlovák Nemzeti Párt  volt elnökére ittas vezetés miatt korábban kiszabott büntetés mértékét a zsolnai kerületi bíróság - adta hírül az MTI. A magyarellenes kirohanásairól ismert Ján Slotát tavaly novemberben másodfokon, ittas vezetés miatt 5 ezer euró pénzbírságra (közel másfél millió forint) és a gépjárművezetéstől való 16 hónapig tartó eltiltásra ítélték. Slota fellebbezését követően most ezen az ítéleten enyhített a zsolnai kerületi bíróság.

Az új, immár jogerős ítélet szerint Ján Slotának csak három euró bírságot kell kifizetnie, és a vezetéstől való eltiltását is négy hónappal lerövidítették. A bírság korábbinál alacsonyabb összege gyakorlatilag szimbolikusnak mondható, tekintettel arra, hogy Ján Slotát a szlovák média az ország egyik leggazdagabb emberének tartja. Az ítéletben kiszabott, a gépjárművezetéstől való 12 hónapos eltiltás pedig már alig több mint egy hónap múlva lejár.

Ján Slota ellen tavaly májusban indult eljárás, miután Csacán (Čadca) egy közúti ellenőrzéskor megállították a rendőrök, és a politikus elutasította az alkoholtesztet, majd a vértesztet is. Ez azon a napon volt, amikor Slota az SNS-en belüli viszonyok alakulásáról akart beszámolni a sajtónak a pártból való kizárásával összefüggésben. Slotát tavaly áprilisban zárták ki az SNS-ből, arra hivatkozva, hogy pártelnökként nem kezelte kellő gondossággal az SNS vagyonát.