Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglanit kaphatnak a 22 éves fotóriporternőt megerőszakoló indiaiak

2014.03.20. 12:08

Bűnösnek találta a mumbai bíróság azt a négy férfit, akik augusztusban megerőszakoltak egy 22 éves fotóriporternőt - írja az MTI. A 18 és 27 év közötti férfiakra pénteken szabják ki az ítéletet, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

A nő életmódmagazin fotósaként egy férfi kísérővel fényképezni ment a metropolisz tengerparti részétől nem messze eső Shakti Mills épületegyütteshez, ahol öt férfi megjegyzéseket tett rá és molesztálni kezdte. A lány férfi kísérője megpróbált közbelépni, de megkötözték.

A nőt a romos épület egyik sarkába vitték, ahol legalább hárman megerőszakolták. Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyben annak idején egy ötödik gyanúsítottat is őrizetbe vettek, de ő kiskorú, így ügyében más bíróság jár el.

A csütörtökön bűnösnek kimondott négy vádlott közül hármat egy másik, ugyanazon a környéken egy 18 éves lány ellen elkövetett csoportos nemi erőszak ügyében is bűnösnek talált a bíróság.

A fotóriporter elleni támadás nagy közfelháborodást váltott ki Indiában, mert kísértetiesen hasonlított arra a 2012. decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját megkötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. Négy elkövetőt halálra ítélt a bíróság.