Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túlélte a fejlövést a másfél éves fiú

2014.03.26. 10:45

Három nappal a kenyai misén elkövetett vérengzés után még mindig golyóval a fejében ápolják a nairobi központi kórházban a támadás egyik túlélőjét, a 18 hónapos Satrin Osinyát. A kisfiú édesanyja nem élte túl az ámokfutást, amelyet ismeretlen fegyveresek követtek el a többségében keresztény országban. A mombasai akciót – amely során hat hívő vesztette életét és 17 ember megsérült – senki sem vállalta magára, de könnyen lehet, hogy a szomáliai al-Shabab terrorista szervezet áll az akció mögött, amely a kenyai hadsereg szomáliai bevetése ellen tiltakozva több más véres merényletet hajtott végre, többek közöt tavaly, Nairobi egyik bevásárlóköpontjában.

Az orvosok szerint két hetet még várni kell, hogy Osinya agya olyan állapotban legyen, hogy a golyó eltávolítását célző műtétet végre lehessen hajtani.