Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nő kezdeményezett szexet, mégis a rendőr fizet kártérítést

2014.03.28. 08:33

6 600 font (2,5 millió forint) kártérítést kapott egy nő, aki szexet kezdeményezett egy rendőrrel, amikor az szolgálatban volt.

James Formby, az azóta kilépett rendőr
James Formby, az azóta kilépett rendőr

A James Formby rendőr azután ment be a nő házába, hogy segélyhívás érkezett, de ekkor a nő arra kérte a 37 éves férfit, hogy csókolja meg. A rendőr vallomása szerint egy kicsit habozott, mert szolgálatban volt, de „másrészről mégiscsak egy egyedülálló férfi vagyok” – mondta. Végül a hálószobában kötöttek ki, ahol a nő orális szexben részesítette a férfit, írja a Daily Mail.

A nő ezután pert indított a férfi és a rendőrség ellen is, a bíró szerint viszont – noha semmi sem utalt erőszakra, vagy arra, hogy a nő nem egyezett volna bele a szexbe – a rendőrnek nemet kellett volna mondania, hiszen szolgálatban volt. A bíró érvelése szerint a rendőrnek fel kellett volna ismernie, hogy a nő részeg és nincs olyan állapotban, hogy felmérje a tettei következményét.

A nő pszichológiai kezelésre szorult a történtek után, emiatt kért kártérítést. A bíró szerint a rendőrnek azt is fel kellett volna ismernie, hogy a szex negatív következményekkel lehet a nő lelki egyensúlyára.