A nő kezdeményezett szexet, mégis a rendőr fizet kártérítést

2014.03.28. 08:33

6 600 font (2,5 millió forint) kártérítést kapott egy nő, aki szexet kezdeményezett egy rendőrrel, amikor az szolgálatban volt.

James Formby, az azóta kilépett rendőr
James Formby, az azóta kilépett rendőr

A James Formby rendőr azután ment be a nő házába, hogy segélyhívás érkezett, de ekkor a nő arra kérte a 37 éves férfit, hogy csókolja meg. A rendőr vallomása szerint egy kicsit habozott, mert szolgálatban volt, de „másrészről mégiscsak egy egyedülálló férfi vagyok” – mondta. Végül a hálószobában kötöttek ki, ahol a nő orális szexben részesítette a férfit, írja a Daily Mail.

A nő ezután pert indított a férfi és a rendőrség ellen is, a bíró szerint viszont – noha semmi sem utalt erőszakra, vagy arra, hogy a nő nem egyezett volna bele a szexbe – a rendőrnek nemet kellett volna mondania, hiszen szolgálatban volt. A bíró érvelése szerint a rendőrnek fel kellett volna ismernie, hogy a nő részeg és nincs olyan állapotban, hogy felmérje a tettei következményét.

A nő pszichológiai kezelésre szorult a történtek után, emiatt kért kártérítést. A bíró szerint a rendőrnek azt is fel kellett volna ismernie, hogy a szex negatív következményekkel lehet a nő lelki egyensúlyára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport