Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy gyerekére és feleségére gyújtotta a házát

2014.03.28. 17:58

Egy lengyel férfit megvádoltak azzal, hogy tavaly májusban rágyújtotta házát a családjára, a lángokban a felesége és négy gyereke halt meg (4-18 év közöttiek). A tűzoltóknak a pár ötödik gyerekét sikerült kimenteniük a ház egyetlen nyitott, padlástéri ablakán keresztül. Az összes többi ablaktábla be volt reteszelve, írja az MTI. 

A férfit most letartóztatták, noha azt mondta, a tűzeset előtt fenyegető szöveges telefonüzeneteket kapott. Kiderült azonban, hogy azok az ő egyik mobiltelefonjáról érkeztek, azaz nagy valószínűséggel maga írta és küldte őket.

Tanúvallomásában azt állította, hogy a tűz idején a háztól távol, bútorgyártó műhelyében volt. A távközlési adatok azonban azt mutatják, hogy a férfi mobiltelefonja a kérdéses időben a lángoló ház közelében volt. További gyanús tény, hogy pár héttel a tűz előtt életbiztosítást kötött feleségére. Mindezek alapján az ügyben illetékes gliwicei ügyészség úgy véli, a férfi biztosítási csalás céljából végzett csaknem egész családjával.