Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszólt a melegeknek az utcai prédikátor, 19 óráig nem kapott enni a fogdán

2014.03.31. 19:54

Tizenkilenc órán nem adtak enni a fogdán annak a keresztény utcai prédikátornak, aki beszólt két meleg férfinek az angliai Manchesterben. A férfi beperelte a rendőrséget és 4,8 millió forint kártérítést kapott az éheztetésért.

Isten gyűlöli a bűnt, de szereti a bűnöst!

Ezt mondta John Craven két meleg tininek, akik ezután csókolóztak a férfi előtt, majd odamentek egy rendőrhöz. A rendőr letartóztatta Cravent és a rendőrség 19 órán keresztül fogva tartotta őt, itt nem kapott enni és a gyógyszereihez sem jutott hozzá, írja a Daily Mail.

A férfit végül elengedte a rendőrség és semmilyen büntetőeljárást nem indítottak ellene. A prédikátor az emberi jogainak megsértése, jogtalan letartóztatás és jogellenes bebörtönzés miatt indított pert a rendőrség ellen, a 2011-es ügy miatt, most egyeztek meg egy 13 000 fontos (4,8 millió forintos) kártérítésben.