Három év börtönt kapott Mubarak

2014.05.21. 19:22

Közpénzek elsikkasztása miatt három év börtönre ítélték Hoszni Mubarakot – írja a BBC. A volt egyiptomi elnök  két fiát, Alaa-t és Gamalt szerdán négy év börtönre ítélték.

Ezen felül mindhárman három millió dolláros (nagyjából 681 millió forintos) pénzbüntetést is kaptak, valamint vissza kell fizetniük azt a 17,6 millió dollárt (csaknem 4 milliárd forintot), amelyet az ítélet szerint elsikkasztottak.

A 86 éves Mubarakot hatalommal való visszaélés és a 2011-es tüntetéseken részt vevő tüntetők közé lövetéssel is gyanúsítják egy másik eljárásban. Ebben az ügyben Mubarakot 2012-ben már bűnösnek találta, és életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság.

2013 januárjában ugyanakkor egy fellebbezés miatt újraindult a tárgyalás, és augusztusban Mubarakot a börtönből egy katonai kórházba szállították, ahol azóta is őrzik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla