Brutálisan erőszakoltak és gyilkoltak meg két tinédzsert Indiában

2014.05.29. 12:16 Módosítva: 2014.05.29. 12:25

Négy embert, köztük egy rendőrt vettek őrizetbe a hatóságok Indiában két kiskorú lány csoportos megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, írja a Dnaindia.com.

A 14 és 15 éves lányok kedden este tűntek el. Holttestüket egy fára felakasztva találták meg szerdán.

Nirmala Samant, az indiai Nemzeti Bizottság a Nőkért képviselője azt mondta: szörnyű bűncselekmény történt, és ők is a helyszínre küldenek egy teamet az eset kivizsgálására.

Nirmala Samant szerint a kormány ígéretet tett a nők biztonságának megerősítésére. Erről azonban mindaddig nem lehet beszélni, amíg a kormány az ilyen konkrét esetekben ki nem áll a megerőszakolt nők mellett. Enélkül az ilyen esetek megismétlődhetnek.

Áprilisban egy 1996-ban történt csoportos nemi erőszak ügyében született ítélet egy dél-indiai ítélőszéken. Egy 16 éves lányt elraboltak, rabságban tartottak, és másfél hónap alatt lakásokban, autókban és autóbuszokon erőszakolták meg az elkövetők.

Március 21-én ítéltek életfogytiglanra négy férfit, akik augusztusban erőszakoltak meg egy 22 éves fotóriportert. A 18 és 27 év közötti vádlottakat egy másik 18 éves lány megerőszakolásában is bűnösnek mondták ki.

Nemrég a BBC arról írt, hogy India keleti részén a vének tanácsának döntése alapján erőszakoltak meg tömegesen egy 20 éves nőt, mert a  lány szerelmes lett egy férfiba, aki a szomszéd falu lakója volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport