Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heten haltak meg némi apróért

2014.06.02. 08:44

Összesen hét ember halálát okozta Kambodzsában az a tragikus eseménysorozat, ami azzal kezdődött, hogy egy szegény, 50 éves családapa beejtett 3 ezert rielt (körülbelül 165 forintot) és egy öngyújtót egy öt méter mély kútba (Kambodzsában a minimálbér körülbelül 17 ezer forintnak felel meg).

Az egyik gyerek lemászott, hogy kiszedje a pénzt, de oxigén hiányában megfulladt. Két másik gyerek a segítségére sietett, de velük is ugyanez történt. Ezek után négy további szomszéd, köztük egy 12 éves gyerek mászott le a kút fenekére, de egyikük sem jött fel onnan – írja a Phnom Penh Post kambodzsai hírportál.

A dologban a legtragikusabb, hogy először az édesapa is megpróbált lemászni (ő elsősorban az öngyújtójáért), de egyedül ő élte túl. A férfi odavitt egy létrát a kúthoz, lemászott, de mivel nem találta meg az öngyújtóját, azonnal fel is mászott. A létrát otthagyta, majd otthon elmesélte a történetet tizenéves lányának. Nem gondolta, hogy a gyerekei a pénz után mennek majd.