Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Londonban és Prágában is tüntettek a magyar sajtószabadságért

2014.06.13. 21:06

"Szeretjük a kapitalizmust, utáljuk a mutyizó kapitalistákat!", „Deutsche Telecom! Miért félsz a konkurenciától?”, „A haveri mutyi a DT új céges kultúrája?”, „Mennyit használtatok fel az adónkból, hogy kirúgjátok Sáligot?” – ilyen angol nyelvű transzparensekkel tartott demonstrációt a Prágában élő magyarok egy csoportja a cseh T-Mobile székháza előtt péntek délután.

A Facebookon meghirdetett eseményt élénk figyelemmel kísérték a cseh Telecom dolgozói és a folyamatosan telefonáló biztonsági őrök. A tucatnyi tüntető aztán átvonult a prágai magyar követség elé is, ahol zárt kapuk fogadták őket. 

London is összegyűlt körülbelül harminc Angliában élő magyar, hogy a magyar nagykövetség előtt tiltakozzanak az Origo főszerkesztőjének eltávolítása ellen.

 A hangulat a Kossuth térihez hasonlóan barátságos, autók felborogatása helyett a kedélyes beszélgetés határozza meg -írta kollégánk a helyszínről. A szervezők beszédet is mondtak, amiben a sajtószabadságot követelték. A kérést a követség dolgozói valószínűleg nem hallották meg, mert a tüntetés kezdetekor bezártak az ablakokat. A hírek szerint a demonstráció egy közeli pubban folytatódott.