Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rálőttek egy utasszállítóra Pakisztánban

2014.06.24. 22:41

Rálőttek egy leszálló utasszállító repülőgépre a pakisztáni Pesavarban. Három embert el is találtak, egy nő a kórházba szállítás közben meghalt, írja a BBC. Az áldozat légiutaskísérő volt a gépen. A két sérült állapotáról még nem érkezett információ. 

A Pakistan International Airlines gépe 178 utassal a fedélzetén Szaúd-Arábia fővárosából, Rijádból érkezett. Dost Muhammad Khan rendőrtiszt az AP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy összesen öt golyó csapódott a gépbe. 

A hatóságok kezdték a hajtóvadászatot a tettes vagy a tettesek elfogására. Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését, de valószínűleg iszlamista lázadók lehettek a merénylők. Erre már csak azért is jó esély van, mert a pakisztáni légierő nemrég több légicsapással megölt mintegy száz iszlamista lázadót az ország törzsek uralta északnyugati részén, majd a hadsereg átfogó offenzívát indított a térségben a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harcosai ellen. Erről részletesebben itt olvashatnak.