Elfogták a három izraeli tini egyik gyilkosát

2014.08.06. 13:42

Az izraeli biztonsági erők még július 11-én elfogták Ciszjordániában a gázai konfliktus súlyosbodását okozó júniusi hármas gyilkosság egyik gyanúsítottját, de csak most hozták nyilvánosságra a hírt.

Az MTI az izraeli katonai rádióra hivatkozva azt írja, hogy a három izraeli tizenévest elrabló és megölő csoport vezetője, Hoszám Kavaszme beismerte, hogy ő szerezte be az akcióhoz szükséges eszközöket, ő irányította az akciót végrehajtó, jelenleg szökésben lévő két palesztint, és segédkezett a holttestek elrejtésében.

Ahogy azt mi is megírtuk, június 30-án találta meg az izraeli hadsereg annak a három, elrabolt tizenévesnek a holttestét, akiket Hebron mellett raboltak el két héttel korábban. A három, 16 és 19 éves ultraortodox vallásos fiatal Ciszjordániában tűnt el június 12-én, miután hazafelé indultak az iskolából, és lestoppoltak egy autót.

A negyvenéves hebroni férfi a Gázai övezetet ellenőrző radikális palesztin szervezettől, a Hamásztól kapott pénzt a június 12-i hármas gyilkosság végrehajtatásához. Az áldozatok holttestének megtalálása után Hoszám Kavaszme elhagyta otthonát, elfogásáig különböző rokonoknál húzta meg magát, miközben azt tervezte, hogy hamis papírokkal Jordániába szökik.

A három fiatal megölése után az egyik elkövető hozzá utazott, majd a földi maradványokat együtt rejtették el egy általa két hónappal korábban vásárolt földön.

A három izraeli tizenéves elrablása, majd megölése indította el azt az erőszakhullámot, amely az Erős Szikla hadművelethez vezetett, és gázai források szerint mintegy 1900 palesztin, izraeli oldalon 64 katona és három civil halálát okozta. 

Mint ismert, a három tizenéves elrablására válaszul hat zsidó szélsőséges elrabolt egy palesztin tizenévest, akinek 90 százalékban megégett holttestét Jeruzsálem egyik erdős területén találták meg a hatóságok. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport