Lövöldözés volt Ungváron

2014.08.08. 12:12

Egy rendőr megsebesült csütörtök éjjel Ungváron, ahol terepruhát viselő ismeretlenek akartak behatolni az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei főosztályának központi épületébe, és rálőttek a helyszínre érkező rendőrjárőrre, írja az MTI.

Az ungvári rendőrség sajtószolgálatának jelentése szerint éjjel egy autó parkolt le az SZBU épülete előtt, amelyből terepszínű ruhát viselő öt férfi szállt ki, és megpróbálta betörni a hivatal főbejárati ajtaját. Az őrség által a helyszínre hívott rendőrjárőrre a támadók egyike több lövést adott le, amelyektől az egyik rendőr a combján súlyosan megsérült.

A kiérkező erősítésnek köszönhetően a támadókat elfogták, majd előállították. A rendőrség épületéhez, ahová az őrizetbe vetteket szállították kihallgatásra, mintegy nyolcvan férfi érkezett, hogy kiszabadítsa őket.

Sajtójelentések szerint az őrizetbe vettek között van Bohdan Pilipiv, a Jobboldali Szektor (PSZ) párt egyik helyi vezetője. A 7.dniv.info ungvári hírportállal ugyanakkor a PSZ Kárpátalja megyei szervezete azt közölte, hogy Pilipiv már két hónappal ezelőtt kilépett a soraiból, és a PSZ-nek nincs semmi köze a csütörtöki ungvári incidenshez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport