Újabb brit túszról tett ki videót az Iszlám Állam

2014.09.18. 17:29 Módosítva: 2014.09.18. 17:29

Csütörtökön megjelent az interneten egy újabb videó, amelyen - úgy néz ki - az Iszlám Állam egy brit túsza beszél. A nem egészen három és fél perces videóban a narancssárga ruhát viselő férfi azt mondja magáról, hogy újságíró, aki korábban olyan lapoknak dolgozott, mint a Sunday Times, a Sunday Telegraph, a Sun, és 2012-ben rabolták el Szíriában.

A videó különbözik a korábbiaktól, nincs benne erőszak, és az Iszlám Állam emberei sem tűnnek fel rajta. A videót a nyugati közvéleménynek címezték. A felvételen látható férfi egy asztal mögött ül, és egyenesen a kamerába beszél.

Azt mondja, hogy miközben más kormányok tárgyalásokba bocsátkoztak a túszként fogva tartott embereik elengedése érdekében, az amerikai és a brit kormány őt a sorsára hagyta. Felteszi a kérdést, miért akarnak annyira egy újabb háborút ezek a kormányok. Azt ígéri, a mostanit újabb videók fogják követni, amelyben elmagyarázza majd az Iszlám Állam filozófiáját.

A BBC szerint egyértelmű, hogy a videó valamikor idén készült, de hogy pontosan mikor, azt nem tudni.

Az Iszlám Állam már három túszt kivégzett, és a David Haines halálát mutató videóban azzal fenyegetőzött, hogy a következő áldozat a brit Alan Henning lesz. Ő egy segélyszervezetnek dolgozott Szíriában.  • Hírek
  • Bankszámla