Elkapták a gyerekrabló spanyol pedofilt

2014.09.24. 12:07 Módosítva: 2014.09.24. 14:59

Letartóztatott egy férfit a spanyol rendőrség szerda reggel, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolt és szexuálisan bántalmazott több kislányt is Madridban az elmúlt egy évben. Rendőrségi források szerint a 42 éves férfit az észak-spanyolországi kikötővárosban, Santanderben fogták el az FBI segítségével, ahol egy bérelt lakásban élt, írja az MTI.

A pedofilt Madrid elsőszámú közellenségeként emlegették az utóbbi hónapokban, akinek kézre kerítése volt a rendőrség legfontosabb feladata. Miatta erősítették meg a rendőri jelenlétet az iskolák, parkok és játszóterek környékén, valamint több köztéri biztonsági kamerát is felszereltek.

Az elfogott férfi büntetett előéletű, a kilencvenes években hét évet ült börtönben, mert megerőszakolt egy hatéves gyereket. Bűnlajstromán több erőszakos bűncselekmény szerepel, és kapcsolatban áll a szervezet bűnözéssel is. Jelenleg három megkísérelt és öt elkövetett szexuális bántalmazással gyanúsítják. Áldozatai 5 és 11 év közötti kislányok voltak - részletezte a belügyminiszter.

A rendőrök szerint a letartóztatott férfi legutóbb augusztus végén támadt meg egy hétéves kislányt, akit néhány órára elrabolt és szexuálisan bántalmazott. A zavart állapotban lévő gyermekre a spanyol főváros egy másik kerületében bukkantak rá. A támadót több más, szintén Madrid keleti negyedeiben történt esettel is gyanúsítják: a rendőrség szerint júniusban egy hatéves, áprilisban pedig egy kilencéves kislánnyal erőszakoskodott. Vizsgálnak egy negyedik esetet is, ami még tavaly szeptemberben történt.

A gyermekmolesztáló utáni hajszát Candy, azaz cukorka műveletnek nevezték el spanyol hatóságok. A nyomozást nehezítette, hogy a gyerekek elrablásának nem volt közvetlen szemtanúja, és a biztonsági kamerák sem rögzítették egyik esetet sem. Ellentmondásosak voltak a vallomások is, amelyben egyaránt szerepelt magas, ősz hajú, spanyol anyanyelvű és barna hajú, külföldi akcentussal beszélő ember is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport