Rendőrt hívott az arabos EU-zászlóra

2014.09.30. 14:39

Rendőröket hívott egy férfi a szomszédjára az észak-írországi Holywoodban, mert azt hitte, arab zászlót tett ki a házára.

A rendőrség megerősítette, hogy egy bejelentésre mentek ki, amely szerint az említett házon „ellenséges zászló” leng – írta a BBC.

Az valójában nem volt más, mint az EU kék alapon 12 – ötágú – sárga csillagos zászlaja – bár nem kell messzire menni olyan emberért, aki abban ellenséget lát.

A zászlót abból az apropóból tette ki a BBC-től névtelensége megőrzését kérő férfi, hogy bulit rendezett az Európa és az Egyesült Államok golfjátékosai között kétévente megrendezett Ryder Cup alkalmából. Holywood egyébként a golf jelenlegi világelsője, a 25 éves Rory Mcllroy szülővárosa.

„Megmondtam, hogy ez az EU zászlaja. Aztán nevettem, végül ők is nevettek” – mesélte az áldozat a rendőrökkel való afférját.

Hogy a bejelentő miért hihette arabnak az EU-zászlót rejtély. Nyolc arab zászló van, amelyben van ötágú csillag, ám többnyire félholddal együtt. Az egyetlen, amelyen sárga csillag van, az is a félholddal együtt – Mauritániáé, viszont az zöld alapú.

Persze nem a bejelentő lehetett az egyetlen, aki nem ismeri fel pontosan az EU-zászlaját, bár az alábbi videó szerint azért nem ennyire rossz a helyzet.