Spanyol taxisok támadtak egy Uber-sofőrre

2014.11.23. 08:30

Őrizetbe vettek Spanyolországban öt taxisofőrt, mert üldözték és halálosan megfenyegették a közösségi taxiszolgáltató, az Uber egyik alkalmazottját – írja az MTI. A taxisok Madridban vették üldözőbe a sofőrt, kényszerítették, hogy álljon meg, majd megfenyegették.

A taxitársaság szóvivője szerint a sofőrök csak azt akarták megtudni, hogy pontosan kicsoda az Uber-sofőr, mert panaszt akartak emelni ellene. A madridi taxisok szövetsége néhány héttel ezelőtt arra sürgette a városvezetést, hogy lépjen fel hatékonyan az Uber ellen. 

Az amerikai központú Uber munkamódszere több európai országban heves tiltakozást váltott ki. A szolgáltatás lényege, hogy a rendszeréhez csatlakozó autósok és leendő utasaik okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül, közvetlenül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. 

Németország egyes városaiban már hoztak az Uber működését korlátozó döntéseket, de a rendszer más országokban is kritizálják. A taxisok szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését.