Aliz
6 °C
14 °C

Erdogan: A fogamzásgátlás hazaárulás

2014.12.22. 19:41

Hazaárulásnak nevezte a fogamzásgátló szerek használatát a török államfő - jelentette hétfőn a helyi médiária hivatkozva az MTI.

Recep Tayyip Erdogan egyik bizalmasa, Mustafa Kefeli üzletember fiának vasárnapi lakodalmán házassági tanúként fejtette ki álláspontját. A jegyespárhoz intézett beszédében, amelyről videót is közzétett több hírportál, azt mondta:

egy vagy két gyerek nem elég. A nemzetünk erősítéséhez dinamikusabb és fiatalabb népességre van szükség.

Arra kérte a házasulandókat, hogy legalább három gyermeket vállaljanak, javítva ezzel is a népesedési statisztikákon. Erdogan attól tart, hogy a csökkenő születési arányszám aláássa az ország gazdasági erejét.

Egy gyerek az egyedüllét szinonimája, kettő a versengésé, három az egyensúlyé, négy pedig a bőségé. Isten pedig gondoskodik a többiről

- mondta a török elnök.

A 11 éven át kormányfőként szolgáló Erdogan novemberben azzal bosszantotta fel a feministákat, hogy természetellenesnek nevezte a nők és a férfiak egyenjogúságát.

Vallásunk (az iszlám) egyetlen helyet jelölt ki a nők számára (a társadalomban): az anyaságot

- mondta egy isztambuli konferencián, amelyet a nők és a jog témájában rendeztek.

A török elnök, akinek két fia és két lánya van, 2012-ben be akarta tiltatni az abortuszt, de a közvélemény felháborodása miatt végül elállt tervétől.

Nincs nap, hogy Erdogan ne kerüljön be a hírekbe, nemrégiben azzal csapta ki a biztosítékot, hogy a világ legnagyobb palotáját építtette fel magának, ami több mint 152 milliárd forintba került. Nagyobb, mint a Kreml vagy a Buckhingam palota, és négyszer akkora, mint a Versailles-i kastély. Erdogan ezer szobában, közel 2,8 millió négyzetméteren bújócskázhat az illusztris vendégeivel. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?