Árpád
-2 °C
4 °C

Hollande: Franciaország sokkban van

000 Par8067244
2015.01.07. 13:33

François Hollande francia elnök szokatlanul gyorsan érkezett a merénylet helyszínére, a támadás után egy órával már a XI. kerületi szerkesztőségnél volt.

Hollande az újságíróknak elmondta: megemelték Párizsban a készültségi szintet. Hozzátette: több terrortámadást sikerült megelőzni az elmúlt hetekben.

Ez egy terrorista merénylet volt, nem kétséges. Franciaország sokkos állapotban van.

– mondta, hozzátéve:

Különleges barbár tettet követtek el az újság ellen.

Hollande azt is mondta, hogy a támadókat addig fogják üldözni, amíg szükséges, és bíróság előtt kell felelniük a tettükért. A franciákat arra figyelmeztette, hogy most megmutathatják, hogy egységes az ország.

A francia elnök a Twitteren is az egységről írt: egyetlen barbár tett sem semmisítheti meg a sajtószabadságot, egységes nemzet vagyunk, amely összezár és reagálni fog.

Az elnök délután kettő órára rendkívüli kormányülésre hívta a minisztereket. A támadás helyszínén Hollande mellett megjelent Bernard Cazeneuve belügy-, illetve Fleur Pellerin kulturális miniszter.

Hollande a helyszen tartott sajtótájékoztatóján még 11 halálos áldozatról beszélt, azóta már 12-ről lehet tudni. Hollande kiemelte: "Meg kell mutatnunk, hogy erős ország vagyunk. Harcolni fogunk a fenyegetés ellen, és megbüntetjük a támadókat".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?