József, Bánk
-7 °C
0 °C

Kockázatosat lépett Hollande

2015.01.08. 18:07

Kockázatos lépés volt Francois Hollande elnöktől, hogy ilyen hamar a támadás helyszínére sietett – magyarázta Jean-Pierre Diot, a francia testőrszövetség alelnöke, aki Nicolas Sarkozy korábbi elnök testőreként vált korábban közismertté. Hollande kevesebb, mint másfél óra után odaért a helyszínre, ami szokatlanul gyorsnak számít.

„Ha én feleltem volna a biztonságáért, azt javasoltam volna az elnöknek, hogy akkor menjen oda, amikor a helyszínt már teljesen biztosították” – mondta, hozzátéve: Nicolas Sarkozy, akinek a biztonságáért korábban felelt, volt, amikor hallgatott rá, de előfordult, hogy nem. A 20minutes.fr emlékeztetett: korábban többször előfordult, hogy egy merényletet újabb kísérlet követett, amikor magas rangú politikusok a helyszínre siettek.

Elképzelhető lett volna például, hogy a negyed lezárása ellenére egy bűntárs elbújik egy régi házban, nem használt lakásban, és merényletet kísérel meg az elnök ellen a támadás után. „A belügyminiszter megjelenése érthető, de mi szükség volt az elnökre” – kérdezte Diot, aki szerint egyre jobban elterjed a szokás, hogy a vezetők minél hamarabb nyilatkoznak a helyszínen a médiának.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft