Fülöp, Evelin
EUR 393,42 Ft
USD 368,38 Ft
13 °C
27 °C

Profi gyilkosok támadtak Párizsban

2015.01.07. 14:38

A francia támadást a szakértők egybehangzó véleménye szerint jól kiképzett profik hajtották végre. Azonban nem kell szakértőnek lenni, hogy az ember olvasni tudjon az alábbi három jelből.

Az első jel az a fénykép, ami az egyik rendőrautó szélvédőjét ért lövéseket mutatja. Jól látszik, hogy a találatok egy csoportban, alig két-három tenyérnyi területen csapódtak be, ami arra utal, hogy a fegyver használója nem csak simán lejár néha egy lőtérre, de felfokozott idegállapotban is képes koncentrált maradni és pontosan lőni.

A második jel a felszerelés. A képek alapján az állig felfegyverkezett a jó kifejezés. Mindketten AK-47-est vagy valami ahhoz hasonló gépkarabélyt használnak. A darabos mozgásból és az alaposan kitömött felső ruházatból egyértelműnek tűnik, hogy valamilyen golyóálló mellényt is felvettek, ami még a jól szervezett terrorakcióknál is ritka jelenség.

1

A harmadik, talán legegyértelműbb jel az a videó, amin két álarcos fegyveres előbb megsebesít, aztán kivégez egy már a földön fekvő rendőrt. Csak erős idegzetű olvasóink indítsák el a lejátszót.

Utcai kivégzés a Charlie Hebdo szerkesztősége előtt

Az, ahogy egymást fedezve, az autók takarásában maradva levadásszák a pánikba esett rendőrt (aki hihetetlen bátran, egy szál pisztollyal vette fel a harcot a gépkarabélyos támadókkal – az ilyesmi csak a filmekben nem egyesélyes harc), katonai kiképzésre utal. A két terrorista tűzpárt alkot. Egyikük előre megy, míg a másik fedezi társát, közben folyamatosan figyelik egymás mozgását.  

Az viszont, ahogy a világ legtermészetesebb módján, a jó fedezéket elhagyva a rendőrhöz sétálnak csak azért, hogy közvetlen közelről kivégezzék, már egyáltalán nem katonás dolog, inkább azt mutatja, hogy az elkövetők nem simán elszántak voltak, de nem ez volt az első alkalom, hogy emberre lőttek.

Egy apróság még: a videón látszik, ahogy az anyósülésre beülő terrorista annyira eszénél van, hogy még azt a sportcipőt is felveszi a kocsi mellől, ami valószínűleg a kiszállásnál esett ki a járműből.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás