2004-ben még a csajozásról rappelt a keresett terrorista

2015.01.08. 11:26
Az egyik gyanúsított, Chérif Kouachi, aki elkövethette a merényletet a Charlie Hebdónál szerdán, már 2005-ben szerepelt a Terrorizmus, az új fenyegetés című műsorban. Azt is leadták, ahogy rappelt a csajozásról.

Folyamatosan keresi a rendőség azt a két fivért, akit a Charlie Hebdónál elkövetett 12 halálos áldozattal járó merénylettel gyanúsítanak. A testvérpárról már kiderült, hogy nem ismeretlenek a rendőrség számára, az egyiküket korábban elítélték, és a miniszterelnök is elismerte, hogy követték őket a hatóságok. 

Most az is kiderült, hogy a széles közvélemény is ismerhette a fiatalabb fivért, most 32 éves Chérif Kouachit. 2005-ben ugyanis szerepelt a francia televízió "Terrorizmus, az új fenyegetés" című műsorában, közölte a Figaro francia lap

A műsorban 1:05:16-nál szerepel Chérif Kouachi, mint akit sikerült behálóznia a radikális csoportnak, így ő is terroristává vált

A  riportot azután készítették, hogy Chérif Kouachit elfogták terrorizmus miatt, mert több társával harcra készült Irakban az amerikaiak ellen.

A France 3 csatorna videóján bemutatnak amatőr felvételeket is Chérif Koauchiról, amelyen a fiatal srác társaival találkozik az utcán, illetve azt, ahogy egy szórakozóhelyen rappel. A rapszám arról szól, hogy sokkal jobb csajozni, mint mecsetbe menni. 

Koauchi tehát így élt 2004-ig, aztán került kapcsolatba egy iszlám radikális csoporttal, és „magával ragadták a szélsőséges gondolatok” – derül ki a riportból. Koauchit a társai gyorsan meggyőzték arról, hogy az erőszaknak  és a merényleteknek milyen „jótékony hatásai lehetnek”, így Kouachi is hajlandó lett fegyverrel harcolni az iszlámért. 

Untitled-1

Kouachi a riport sugárzásakor már börtönben volt, elfogták, mielőtt Szíriába repült volna, így nem nyilatkozott a műsorban. Később három év börtönre ítélték, 18 hónapra felfüggesztve.

A párizsi támadásról írt cikkeinket, az eseményeket és az eddig ismert információkat itt olvashatja összegyűjtve:

A merénylők utáni hajszát ide kattintva követhetik.

Megszólalt a karikaturista, aki beengedte a fegyvereseket, akik állítólag először rossz címre mentek. Azt is elmondta, hogy öt percig tartott a mészárlás, a fegyveresek az al-Kaidát emlegették>>>

A támadás végrehajtásából az látszott, hogy profi, hidegvérű gyilkosok támadtak. Pontosan céloztak, az apróságokra is figyeltek>>>

A támadókat videóra vették, ahogy az egyik megsebesült, földön fekvő rendőrt kivégezték. A videót itt nézheti meg>>>