Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Charlie Hebdo: kikerültek a kóserbolt kamerájának felvételei

2015.01.14. 21:53 Módosítva: 2015-01-15 00:04:55

Felkerültek az internetre a párizsi kóserboltban történt túszejtés képei, melyeket a bolt biztonsági kamerája rögzített, írja a Yahoo News. A képeken láthatóak a túszok és a 32 éves Amedy Coulibaly is. Az is látszik, hogy a férfin golyóálló mellény volt. 

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő merénylet után két nappal, pénteken Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt, mindnyájan zsidók: két, húszas éveiben járó férfi, illetve egy negyven- és egy hatvanéves férfi is meghalt. Egyikük a bolt alkalmazottja volt, a másik három pedig vásárolni ment oda.

A kóserbolt mali származású, muszlim alkalmazottja segített elbújni több túsznak is a bolt hűtőkamrájába a párizsi túszejtés kezdetén. A csütörtökön egy rendőrnőt is meggyilkoló Amédy Coulibaly Kalasnyikovval tüzelve rontott be a boltba, a lövések elől pedig egy férfi a hároméves fiával és még három, más források szerint négy ember menekült le az alagsorba a hátsó lépcsőn.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!